BİNGÖL / MERKEZ - KURUCA İLKOKULU

KURUCA İLKOKULU

KURUCA KÖYÜ KURUCA KÜME EVLERİ NO: 127 MERKEZ / BİNGÖL
Vizyon
Milli Eğitimin Temel İlkeleri doğrultusunda; Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek; İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak; Böylece refah ve huzuru artırarak, milli birlik ve bütünlük içinde iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet muasır medeniyetlerin fevkinde bir toplumun oluşumuna en büyük katkı ve desteği sağlamaktır.
Misyon
Eğitimin ücra yerlerinde, kırsaldaki zor şartlara rağmen Milli Eğitimin amaç ve ilkelerine sabırla ulaşabilmektir.
Öğretim Şekli :Okulumuzda Tekli (Normal) eğitim uygulanmaktadır.
Okulumuz kalorifer ile ısıtılmaktadır.
2, 3 ve 4. sınıflarda yabancı dil olarak İngilizce okutulmaktadır.
Ulaşım
Okulumuza köy servisleriyle yada Elazığ-Bingöl otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
Okulumuza ait servis bulunmamaktadır. Ancak köyümüz iller arası (Elazığ-Bingöl) yol üzerinde olduğu için çeşitli vasıtalarla istenilen yerlere erişim sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Kuruca köyünde kışları bereketli ve bol kar yağışları ile geçer. Nisan sonu ile çok güzel bir bahar yaşanır. Temel geçim kaynağı hayvancılık ve süt ürünleridir. Bal-Kaymak köyü olarak bilinir. kışın köy nüfusu 50(elli) kişi iken yazları yayla olmasından dolayı 500(beşyüz) kişiyi geçmektedir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Bingöl il merkezine 25 km. uzaklıkta olup Elazığ-Bingöl yolu üzerindedir.
Diğer Hususlar
Okulumuzda zemini mozaik, etrafı telle çevrili voleybol, basketbol, futbol ve diğer etkinlikler için kullanılan alanlarımız vardır.